מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"ת 8893-06-12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"ת 8893-06-12

תאריך פרסום : 05/02/2013 | גרסת הדפסה
ת"ת
בית משפט השלום באר שבע
8893-06-12
01/01/2013
בפני השופט:
יניב בוקר רשם בכיר

- נגד -
התובע:
סלמאן אל אעסם
הנתבע:
בנק יהב לעובדי המדינה בע"מ
החלטה

בפני בקשה שעל פי תוכנה מכוונת לקביעה כי ההתנגדות שהגיש המבקש, לבקשה לביצוע תובענה על סכום קצוב שהגיש כנגדו המשיב, ללשכת ההוצאה לפועל בתל-אביב, בתיק שמספרו 0115400337, הוגשה במועד.

המבקש טוען בתצהיר הבקשה כי נודע לו על ההליך שניהל המשיב כנגדו רק כאשר הגיעה לידיו הודעה על עיקול שהוטל על חשבונו בבנק הפועלים.

המבקש הוסיף כי בתחילה הגיש, בטעות, בקשה בטענת פרעתי, אך לאחר מכן, כאשר נדחה, עיין לראשונה בתיק וראה את כתב התביעה (ביום 15/5/2012) ולפיכך הגיש בקשתו זו ביום 24/5/2012.

לטענתו, כאשר עיין באישור המסירה הסתבר לו כי הגב' בסמה, פרודתו, היא שחתומה לכאורה על קבלתו, ולטענתו מאחר שהוא מצוי בהליכי גירושין ממנה ובסכסוך מתמשך, לא קיבל לידיו את האזהרה.

המשיב טען, בתגובה לבקשת המבקש, כי המבקש כלל לא תמך טענותיו בראיות כלשהן, גם לא לעניין כתובת מגוריו, וכי, למעשה, המבקש בעצמו צירף לכתב ההתנגדות צילום מספח תעודת הזהות, שם עולה כי כתובתו עדיין מעודכנת בכתובת בו בוצעה מסירת האזהרה.

המשיב הוסיף וטען כי טעותו של המבקש, שהגיש בקשה בטענת פרעתי חלף התנגדות, אינה בבחינת טעם מיוחד.

ביום 2/12/2012 התקיים בפני דיון בבקשה.

ב"כ המשיב ויתר על חקירתו של המבקש והשליח מטעם המשיב נחקר על תצהירו.

השליח טען בחקירתו כי הגיע לביתו של המבקש, על פי הכוונת שכנה ועובר אורח, וכי שם פגש באישה שהזדהתה כאשתו של המבקש ונטלה ממנו את האזהרה.

הצדדים סיכמו טענותיהם בעל-פה.

לאחר שעיינתי בבקשה לביצוע על נספחיה, בבקשה להארכת המועד ובתצהיר, בתגובת המשיב, בחקירת השליח בפני ובסיכומי טענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל.

טענתו המרכזית של המבקש לפיה אינו מתגורר עם פרודתו, הגב' בסמה, בבית בו בוצעה המסירה הנטענת, מזה מספר שנים, לא נסתרה - הן משום שהמבקש לא נחקר כלל על תצהירו, והן לאור דבריו של השליח מטעם המשיב בחקירתו הנגדית.

השליח הודה, בהגינותו, כי כאשר שאל אותה האם זה ביתו של המבקש, השיבה לו "אשתו" והוא הסתפק בכך.

אלא שתשובת מקבלת המסירה אינה סותרת את טענת המבקש כי באותה עת היה בהליכי גירושין מהגב' בסמה ולא התגורר עימה. למעשה, השליח, ששאל שאלה נכונה וראויה (במסגרת השקידה הסבירה המצופה ממנו) לא קיבל תשובה הגיונית לשאלתו, והיה עליו לעמוד על כך שמקבלת המסירה תשיב לו במפורש האם הנמען מתגורר בפועל יחד עימה בבית זה באותה עת.

ודוק, גם טענתו של המבקש כי ראה לראשונה את כתב התביעה רק ביום 15/5/2012 לא נסתרה, ולפיכך, לא ניתן לקבוע כי ידיעתו אודות ההליך, טרם מועד זה, הייתה ידיעה מלאה וברורה שרק היא שקולה להמצאה (ראה ע"א 602/08 דלתא קפיטול גרופ בע"מ ואח' נ' אליאש קסלר ואח' (פורסם בפדאו"ר)).

מאחר שבקשתו זו של המבקש הוגשה ביום 24/5/2012, ממילא לא איחר את המועד.

לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי התנגדותו של המבקש הוגשה במועד.

אני קובע את ההתנגדות עצמה לדיון בפני ליום 21/4/2013 בשעה 12:00.

המשיבה תשלם לעד מטעמה שכר בטלה בסך 200 ש"ח.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ